Saaga jatkuu (lue täältä mistä on kyse). Takaisin selitykseeni, 6+3 idean takana normaalin annetun kuuden vaatteen sijaan. Laskin viime viikolla, kuinka montaa eri vaatekappaletta käytin viikon viiden työpäivän aikana. Arvaapas huviksesi, mikä oli tulos?

Ei riitä.

Ehei.

 

17.

Kyllä, käytin viiden päivän aika seitsemäätoista eri vaatekappaletta! Poislukien taas päällysvaatteet yms yms yms. Lisäksi käytin kyllä myös samoja vaatteita pitkin viikkoa, esim. samoja housuja parikin kertaa. En myöskään yrittänyt käyttää vaatteitani "varastoon" eli pitää mahdollisimman useaa eri vaatekappaletta viikon aikana ennakoiden syyskuun vähäistä valikoimaani. Noin minä näköjään vain useimmiten pukeudun.

Mielestäni tätä taustaa vasten on sallittavaa (jopa ihailtavaa, mikäli todella pystyn siihen), että osallistun kuuden vaatteen haasteeseen todellisuudessa yhdeksällä vaatteella. Tai 6+3 vaatteella, kuten tykkään itse sen ilmaista. ;)

Olen siis valinnut kuusi perusvaatetta ja kolme työpukeutumisen pakon sanelemaa vaatekappaletta. Tosin aion yhdistellä näitä röyhkeästi keskenään, mutta perusidea kuitenkin on, että jos olisin lomalla tai työpaikallani ei olisi pukukoodia, olisin tuskin valinnut ollenkaan mukaan noita kolmea ekstravaatetta. Tässä siis varsinaiset kuusi haastevaatettani:

1283279997_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tummat farkut / Lindex
Turkoosi mekko / H&M
Harmaanruskea neule / H&M
Turkoosi pitkähihainen t-paita / Jsfn (Ellos)
Kuviollinen t-paita / Gina Tricot
Keltainen toppi jota itse käytän myös slipoverina / H&M (itse värjätty)

Paidat tarkemmin:

1283279981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Farkut, mekko ja neule tarkemmin:

1283280015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekä ne loput plus kolme:

1283280031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Harmaanruskea jakku / H&M
Tummanruskeat suorat housut / Your Face
Violetti (pysty)kauluspaita / H&M

Vaatteeni eivät ole Uuden mustan ajatuksen mukaisesti kovinkaan klassisia. Tänään muiden haasteeseen vastanneiden vaatteita selattuani sanoisin, että settini on huomattavasti muita värikkäämpi. Vaatteeni eivät myöskään ole mahdollisesti kaikista kestävimpiä (ovathan ne halpoja ketjuvaatteita) eivätkä ne todellakaan ole eettisesti tuotettu.

Mutta ne ovat minun näköisiäni. Ne kuvaavat hyvin tyyliäni ja minä viihdyn niissä. Toivottavasti jaksan siis innostua niistä (ja VAIN niistä, auh) koko kuukauden ajan.

...

Loppuun oma disclaimerini:

Mikäli hermo menee tai tulee todellinen tenkkapoo tahi hätä, varaan itselleni oikeuden:

  • vaihtaa joitain vaatekappaleita toisiin (esim. valitsemani kesähameen paksumpaan hameeseen, varakappale on jo valittu)
  • ottaa mukaan kaksoiskappaleita tai vaihtaa valitut vaatteet kaksoikappaleisiinsa (minulla on sama kauluspaita myös turkoosina ja toppi/slipoveri tummanruskeana)
  • heittää hanskat naulaan missä vaiheessa tahansa - vaikka heti ensimmäisen päivän jälkeen!

Luonnollisesti toivon ja teen ehdottomasti parhaani, että en joudu kesken haasteen turvautumaan mihinkään noista. Mutta omaa etukäteisahdistusta helpottaakseni oli pakko kirjoittaa ne jo heti alkuun ylös. Näin en tunne pettäneeni ketään (lähinnä itseäni) tai huijanneeni, jos jotain tapahtuisi ja joutuisin joihinkin noista turvautumaan.

Jossain tulevassa postauksessa listaan itselleni muistiin, mitä toivon tai oletan haasteesta oppivani.

 

*edit 10:50*
Miten musta tuntuu, että mun vaatteet on paljon värikkäämpiä kuin muiden haasteeseen osallistuvien? En ymmärrä, miten joku voi jaksaa pukeutua esim. pelkkiin mustiin paitoihin kuukauden ajan (esimerkki karrikoitu). Mutta enpähän minä muutenkaan pukeudu hillittyihin väreihin, vaan värikkäät asut ovat jokapäiväistä arkeani. Kun taas jotkut pukeutuvat aina mustaan ja näyttävät siinä erittäinkin hyvältä! Paras esimerkki tähän lienee Tyyliä metsästämässä -blogin Veera. Hän pukeutuu varmaan 90% mustiin vaatteisiin, mutta silti hänen asunsa eivät todellakaan ole tylsiä ja niissä on vaihtelua. Pidän todella paljon Veeran tyylistä (ja olen seurannut hänen blogiaankin liki alusta saakka), vaikka en itse voisi ikinä kuvitella ylleni tuollaisia tummanpuhuvia asuja. Kivaa olla erilaisia! Mielenkiinnolla tulen seuraamaan muiden osallistujien blogeista asuja, ja kuinka he luovat (minun silmääni vähemmän värikkäistä tai peräti yksivärisistä) vaatevalinnoistaan erilaisia asukokonaisuuksia. Voin varmasti oppia heiltä paljonkin! :)