Minulla on monia toiveita, mitä toivoisin oppivani tästä kuuden vaatteen haasteesta. Tässä niistä muutamia ajatuksia:

  • Onko minulla liikaa vaatteita? Kuten pari postausta sitten paljastin, minulla on todella paljon vaatteita. Kuitenkin väittäisin, että käytän niistä liki kaikkia. Aika ajoin myös raakkaan suuren läjän kirpparille ja kierrätykseen, viimeksi tein tämän kesän alussa. Toisaalta en voi olla pohtimatta johtuvatko "minulla ei ole mitään päällepantavaa!" -hetket pikemminkin siitä, että minulla on liikaakin valinnanvaraa mutta en vain osaa yhdistellä vaatteitani monipuolisesti.
  • Suhtaudunko vaatteisiini liian tunteellisesti? Vaikka siivoan vaatekaapistani vanhoja ja pieneksi jääneitä tai muuten käyttämättä jäämiä vaatteita kierrätykseen tai myyntiin, ei vaatemäärä tunnu vähenevän oleellisesti. Lisäksi mukana pyörii useita vuosi vanhojakin yksilöitä. Koska: en raaski luopua niistä / ehkä mahdun niihin vielä joskus / ehkä se tulee takaisin muotiin / ehkä tarvitsen niitä joku päivä / se on vain niiin ihana / se on äitini neuloma / [kirjoita oma suosikkitekosyysi tähän]. Ovatko nämä oikeita syitä vai tekosyitä?
  • Kiinnittääkö kukaan muu minun vaatteisiini niin paljon huomiota? Vai pukeudunko sitä ajatellen "turhaan" liian monimutkaisesti, eli voisinko vähentää vaatteideni määrää, koska eivät muut erota esim. eri violetteja kauluspaitojani toisistaan käytännössä? (Jo nyt epäilen, että tämä pitää paikkansa.)
  • Olenko liian jumittunut joidenkin vaatteideni suhteen, ja voisinko olla luovempi? Huomaan, että yhdistän usein tietyn paidan ja housut keskenään (vrt. ensimmäisen kohdan loppulause). Ehkä ne sopisivat myös muiden vaatteideni kanssa yhteen, mutta en vain hoksaa sitä. Juuri tämänpäiväisen asun kohdalla näin taisi käydä, kuten kirjoitinkin edellisessä postauksessa.
  • Miten muuten, kuin uusilla vaatteilla, saisin vaihtelua asuihini? Haluan oppia hyödyntämään asusteita ja koruja monipuolisemmin ja luomaan vaihtelua asuihini pikemminkin pienillä asioilla kuin muuttamalla kokonaisia vaatekappaleita. Aionkin katsoa oppisinko käyttämään esimerkiksi huiveja myös asusteina pelkän kaulanlämmittimen sijaan.
  • Voiko värikkäilläkin vaatteilla saada klassisen, työympäristöön sopivan ilmeen? Vai puuttuuko vaatekaapistani klassisia perusvaatteita? Muiden haasteeseen osallistuvien vaatteita katsellessani olen huomannut omien valintojeni olevan yleisestiottaen värikkäämpiä ja mahdollisesti sen myötä rohkeampia. Olen myös aikaisemmin pohtinut, ovatko värikkäät vaatteeni töissä soveliaita, vai vähentävätkö ne muiden silmissä ammattitaitoani. Tämä pohdiskelu ei välttämättä ratkea haasteen aikana, mutta kirjataan tämäkin nyt ylös jatkoa ajatellen. Teenkö tietämättäni hallaa urani etenemiselle liian värikkäillä (lapsekkailla?) asuvalinnoilla? Hmm, vakavaksi vetää...

Saa nähdä miten käy, ja mitä haasteesta todella tarttuu hihaani. Palaan lopullisiin oppitunteihin haasteen päätyttyä (vaikka toki kerron havaintojani pitkin kuukautta).