Kovien pakkasten hellitettyä halusin pitkästä aikaa pukeutua hameeseen toimistolle. Ongelma oli vain se, etten omistanut yhtään raskausvatsalle sopivaa hametta. En myöskään löytänyt mieleistäni kaupoista, joissa tarjonta tuntui rajoittuvan vain mustiin tai farkkukankaista tehtyihin äitiyshameisiin. Mutta hätä keinot keksii: Vein jo omistamani kivan (mutta huonosti istuvan) hameen ompelijalle, joka muutti hameen raskausmalliseksi! Muutos oli helppo (lisättiin vain sivusaumoihin kangaskiilat venyvästä trikoosta ja kiristysnauhat) ja hameen pystyy muuttamaan takaisin normaaliin malliinsa raskausajan jälkeen. Loistava diili!

1300263471_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Harmaanlila alustoppi / H&M Mama
Keltainen trikootoppi / Gina Tricot
Harmaanruskea jakku / H&M
Ruskeakuvioinen hame / Sulin Paris (Mawana)
Harmaanlilat sukkahousut / H&M Mama

Hame on ostettu aikoinaan pienestä boutique-liikkeestä, jota ei enää ole olemassa. Liike toi pieniä määriä muotivaatteita mm. Italiasta ja Ranskasta, joten sieltä löytyi aina jotain hieman erilaisempaa eikä ollut vaaraa, että joka toisella vastaantulijalla olisi samanlaista päällä. Hameen kangas on paksua, ja siinä on vuori, joten se sopii hyvin viileämmillekin keleille. Hameen kauniit koukerokuviot tekevät siitä mielenkiintoisen. Valitettavasti nuo koukerot eivät näy kuvissa hyvin, enkä ehtinyt napata lähikuvaa ennen kuin kamerani akku päätti loppua. Tämän vuoksi myös asusteista on vain yksi kuva, jonka ehdin napata ennen kameran sammumista:

1300263479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaulaani kiedoin tutut violetit helmet, toistamaan violetin alustopin sävyjä. Äitini vanha kameerintakoru sopii mielestäni loistavasti hameen koukeroiden luomaan fiilikseen. Näiden lisäksi jakkua taltuttamassa tuttu ruskea vyö koristeellisella soljella.

Pidin asusta hyvin paljon, enkä vähiten sen vuoksi että olin ehtinyt kaivata hulmuavia hameenhelmoja jo useaman viikon ajan. Keltaisen topin pirteys tuo kivasti keväisyyttä asuun. Hillitymmän lookin olisi saanut jättämällä sen pois, ja yhdistelemällä pelkästään ruskean ja violetin sävyjä. Halusin kuitenkin jonkin piristysruiskeen asuun, ja pidin itse lopputuloksesta todella paljon.

Tämä onkin viimeinen business casual asukuva muutaman viikkoon, koska olen lääkärin määräyksestä sairaslomalla loppukuukauden. Nähtäväksi jää, innostuisinko kuvaamaan ja postaamaan vapaa-ajan asuistani. Kiinnostaisiko teitä sellainen? Nähdä vapaa-ajan asujani raskausaikana?